Митничари и полицаи протестираха пред съда заради арестите на колегите им

14:36, 11 окт 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 митничари и полицаи от Капитан Андреево протестираха мълчаливо пред съдебната палата в Пловдив. Въпреки това Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на колегите си от Окръжен съд Хасково по делото за арестуваните митничари и гранични полицаи от Капитан Андреево. 9-тимата бяха задържани на 30 септември. На 2 октомври пък съдът в Хасково постанови 6-ма да останат в ареста, един да бъде под домашен арест, а други двама да са мярка за неотклонение – подписка.

Адвокат Емилия недева, която е ангажирана по случая каза за Topnovini.bg, че делото срещу митничарите от ГКПП “Капитан Андреево“ няма шанс, защото е използвана провокация.

Адвокатите днес изтъкнаха, че има нарушения при разпита на анонимния свидетел 001, според съдия Христо Крачолов такова обаче няма. Магистратите посочиха, че няма и нарушения при разпознаванията.



Както вече писахме, за пореден път анонимния свидетел не остана в тайна дълго време. Това е турски шофьор от 22 години, който пътува от Турция за Румъния.

Емилия Недева заяви още, че ако обвинението не събере отново доказателства за тезата си, ще има дела срещу България. Така беше и преди няколко години, когато т.нар операция „Граница” завърши с пълно фиаско за прокуратурата.

Решението на съда в Пловдив е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама