Оставиха граничните полицаи и митничари в ареста, колегите им протестират в Пловдив

14:55, 11 окт 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 митничари и гранични полицаи от ГКПП „Капитан Андреево” протестираха мълчаливо пред сградата на Пловдивския алепативен съд, който гледа мерките за неоклонение на техни колеги, обвинени за получаване на подкупи. Магистратите потвърдиха на решението на Окръжен съд Хасково за задържане под стража на граничния полицай Георги Сирмов, колегите му Петър Нацков и Мариян Куртов, митничарите Константин Глушков, Костадин Ангелов, Симеон Николов.

Припомняме, че миналата неделя магистратите в Хасково постановиха по-леката мярка – домашен арест за Валери Казаков, а с най-леката – подписка са Любомир Апостолов и Пламен Русев. Прокуратурата протестира определението, поиска и тяхното задържане, но искането не беше уважено.

Всички бяха арествани при акцията на ГКПП“Капитан Андреево“ през миналата седмица.

Апелативният съд намери, че предвид събраните до момента по делото доказателства е налице обосновано предположение обвиняемите да са извършили деянията, за които са им повдигнати обвинения. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според представителя на прокуратурата Николай Божилов предстоят още арести, защото двама от замесените митничари в престъпната схема във вземането на подкупи от хора при преминаване на границата, се укриват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама