Директорът на дома в "Люлин" все още няма официална информация за случилото се с изчезналите деца

15:03, 11 окт 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Дома за деца от семеен тип в столичния квартал „Люлин“ Ива Веселинова все още няма официална информация от властите какво точно се е случило с трите изчезнали деца.

Две момичета и едно момче бяха в неизвестност близо два дни, след като напуснали дома. Две от децата бяха намерени в село до Монтана, а третото в района на столицата. При разпита на децата стана ясно, че едното от избягалите момичета е било изнасилено. Извършителят е 33-годишен мъж, който има 14 присъди за кражби и грабежи.

Директорът на дома е научила за изнасиленото момиче от медиите. „До този момент нямам официална информация от разследващите за случките и събитията, които са сполетели детето. Аз съм човекът, който би трябвало първи да научи дори и лошите новини”, каза Веселинова пред бТВ.

Директорът добави, че все още нямат обяснение от децата защо са избягали от дома. Според нея трябва да мине време, за да разговаря с изнасиленото момиче за случилото се.

По нейните думи за децата в момента се грижат специалисти.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова вече разпореди проверка на всички обстоятелства, които са се случили в центъра от семеен тип в „Люлин“ и с персонала му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама