Анализират цените на административните услуги в Шумен, искат намаление

15:37, 11 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои анализ на цените на административните услуги в Община Шумен.

Това решение взеха на заседание на Временната комисия по определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Общинският съветник Метин Джамбазов предложи намаление на цените за издаване на удостоверенията за раждане, за родствени връзки, удостоверения за чужбина, признаване на чуждестранни решения, съставяне актове на ГС, както и заверка на молба декларация за имот.

Пред събралите се съветници и журналисти, той представи сравнителна таблица на цените на тези услуги в общините Велико Търново, Разград, Търговище, Ямбол, Добрич, Русе и Варна.

Данните показват, че цените за изготвянето на тези документи в посочените общини, са доста по- ниски в сравнение с тези в Шумен. Метин Джамбазон изтъкна, че Общината не трябва да печели от гражданите по този начин и поиска всички услуги да се предоставят на тяхната себестойност.



След разгорещени спорове се прие решение, администрацията да направи анализ на себестойността на услугата(човекочасове и материали), на обема, на натовареността на служителите, както и анализ на възможността за електронизация на посочените услуги, извършвани от Общината.

Следващото заседанията на комисията ще бъде на 28 октомври от 14 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама