Иван Начев получава наградата „Добри Желязков” в Сливен

16:15, 11 окт 16 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Носителят на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016 година е Иван Начев – управител на СД „Начеви-90 С-ие”. Той бе избран на заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата, което се проведе на 6 октомври, въз основа на показателите -  социална стабилност; липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване; направени инвестиции; печалба.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен и номинирането на 4 фирми.

СД „Начеви-90 С-ие” е основано през 1991г. и през годините се налага като еталон за уникален дизайн и коректност в проектирането и производството на мебели. 

През текущата 2016 година се инвестират средства и в разработването на иновативен продукт. Фирмата е на път да произведе първия в света „смарт” диван. Проектът, разработен съвместно с IT специалисти от БАН, е за иновативен диван с вградена музика и таблет, от който могат да се управляват всички уреди в помещението. Диванът ще бъде не само изключително функционален, но и много удобен. Очаква се голям интерес към новия продукт както в страната, така и в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама