Варна отново заприлича на Венеция

17:16, 11 окт 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки уверенията на кмета Иван Потних, че се въвеждат дежурства на фирмите за почистване на шахтите при всеки дъжд, улиците на Варна отново напомнят каналите на Венеция. Поредният валеж, който е далеч от представите за порой, успя да блокира движението на автомобили.

На места водата стига до средата на автомобилните купета, а в автоподлезите направо ги покрива. Закъсали коли има по крайезерния път, в района на Зеленчуковата борса, на бул. „Сливница“ около кръстовището с ул. „Иван Церов“, в района на жп гарата, на Кооперативния пазар и дори на кръстовището пред сградата на Община Варна.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ помагат на хора да се измъкнат от наводнения автоподлез на ул. „Шипка“, където водата стига до таваните на колите. Започнали са да валят и традиционните вече при дъжд телефонни сигнали за наводнени помещения на обществени и частни сгради.

Пълнят се и пешеходните подлези – на спирка „Тракия“ водата е на височина над глезените, а пешеходците няма как да прецапат булеварда заради ограничителните прегради. Наводнено е и южното, по-ниско платно на бул. „Владислав“, което бави влизащите автомобили от автомагистрала „Хемус“. В района на автогарата не работи светофарът, а край „Варна Тауърс“ наличните шахти приличат на гейзери, изригващи мътна вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама