Каратеките на „Грифон” се окичиха с 9 медала от Световно първенство

17:32, 11 окт 16 / Спорт 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 2 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала се окичиха бойците от Сливен от  провелите се в Бургас 24-то Световно първенство и 9-та Кохай купа по шотокан карате до. В състезанието участваха над 1400 състезатели от 45 държави.

Преслава Добрева  спечели злато на ката, сребро на отборна ката, заедно с представителки от клуб "Светлина" – София. Велислав Тодоров заслужи злато на кумите. Още за призьорите от „Грифон” - Стиван Омайников – бронз на кумите; Станимир Миланов – бронз на кумите; Димитър Грахов – бронз на кумите; Кристел Димитрова – бронз на кумите; Росен Стойнов – бронз на кумите; Георги Иванов – бронз на кумите.

Внимание заслужават и представителите на клуба, останали без медали, но оставили впечатление от показаното -  Леси Михайлова, Емил Андреев и Йордан Йорданов при първо участие на голям форум, а малшанс не позволи на Никалас Георгиев и Ивайло Стоянов да покажат пълния си потенциал.

Въпреки спечелените двубои и показания боен дух Драгомира Драголова и Душко Душков не взеха медали, но спечелиха сърцата и уважението на публиката.

В „тежка категория” – борбата при майсторските степени – кафяви и черни колани беше "безмилостно жестока”. Нееднократно доказалата потенциала си Деница Кабаджова беше на секунди от победата, но късметът не беше на нейна страна. А Георги Георгиев, хвърляйки се в битките, претърпя тежка контузия, която го лиши от възможността да продължи напред в състезанието.

„Всичко това нямаше как да се случи без всеотдайната и професионална работа на треньорите сенсей Антон и сенсей Теодора Въндеви. Буквално денонощните усилия, които те положиха бяха възнаградени не само със стоте медала, завоювани от възпитаниците им само от началото на годината, но и с безграничната благодарност и признателност, както на децата, така и на родителите”, споделиха близките до клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама