Атракционен влак с парен локомотив ще спре на гарите в Самуил и Разград на 22 октомври

17:44, 11 окт 16 / Любопитно 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атракционен влак ще пътува по жп линията Варна – Русе, като ще спре и на гарите в Самуил и Разград . Това е част от честването на 150 години от откриването на първата железопътна линия в България. По този повод "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и НК "Железопътна инфраструктура", под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, организират юбилейно честване на 22 октомври, събота. 

От утре, 12 октомври, "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД започва разпространението на билети за юбилейното пътуване с атракционния влак. Поради специалния характер на влаковата композиция, местата са ограничени. Билетите са безплатни, заплаща се само запазено място - 0.50 лв. Желаещите да пътуват с атракционния влак могат да се възползват от това предложение, като вземат билети от гарите, на които влакът ще спира: Варна, Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Вятово и Русе.  Специалният влак ще отпътува от жп гара Варна в 8.15 ч. и до Русе ще спира на всички гари в общините по своя маршрут. 

Специалната атракция за пътуващите и посетителите на събитието е ретро подвижния състав на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. Влаковата композиция ще бъде теглена от парен локомотив 03.12, като в състава й е включен вагон от царската композиция на Цар Борис III "Корона експрес".

Атракционният влак пристига пред Музея на транспорта в Русе в 15:30 ч. Пътниците от влака ще могат да се потопят в атмосфера от епохата на първото пътуване през 1866 г., осигурена от общинските Биг Бенд и Драматичен театър. След като разгледат изложените в Музея експонати ще продължат към официалното честване на централната жп гара в Русе. На гаровия перон всички, които проявяват желание, могат да посрещнат атракционния влак и да се снимат с него.

Подробна информация за пътуването може да бъде получена на интернет страницата на железопътния превозвач www.bdz.bg, от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра по маршрута и на националния информационен телефон на БДЖ 0700 10 200.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама