Обмислят разширяване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Пловдив

18:28, 11 окт 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) отчете своята дейност в присъствието на Георги Титюков, заместник-кмет в Община Пловдив, Надя Танева, директор „Социално подпомагане“, Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“, потребители на услугата и техните родители. „Имаме идея да разширяваме базата на Центъра, който се намира на ул. „Княз Александър I” с цел оптимизация и по-добра работа“, съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

„До момента общо 95 деца и лица с увреждания са ползвали комплексно 5060 терапевтични сесии“, уточни председателят на сдружение „Различни, но равни“ Атанас Тавков. Основната цел на центъра е да оказва подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на децата и лицата с увреждания чрез осъществяване на дейности за интеграция и превенция на социалното изключване от обществото.

 

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания/мобилни услуги/ е разкрит през януари 2013г., като делегирана държавна дейност.

От април 2014г. социалната услуга в общността „Център за социална рехабилитация и интеграция“ се управлява от сдружение „Различни, но равни“. Капацитетът на ЦСРИ е за 20 деца и лица с увреждания. Поради видимата устойчивост на услугата и растящия брой на желаещите да я ползват от май 2015г. капацитетът на Центъра е увеличен на 35 места. Към август 2016г. ползвателите на социалната услуга са 50. Услугата е безплатна както за жителите на община Пловдив, така и на областта.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама