Започна модернизацията на блок на ТЕЦ "София-Изток" за 20.5 млн. лв.

19:11, 11 окт 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Компанията "Сименс" в консорциум с "Риск Инженеринг" на Богомил Манчев започна модернизацията на единия от блоковете на ТЕЦ "София – Изток”, собственост на общинското столично парно. Дейностите ще струват 20.5 млн. лв. без ДДС и обществената поръчка за изпълнението им е спечелена на публичен търг през август 2016 г., съобщава "Медияпуул".

Обединените в "Риси Консорциум" дружества ще подменят парната турбина с нова от 30 MW, генератор, котел - утилизатор, система за управление, електрическа система, а също така ще изградят ново поле високо напрежение.

На практика "Сименс" ще достави, а "Риск Инженеринг" ще монтира новото оборудване.

Планираната модернизация трябва да продължи 22 месеца и като резултат ще се повиши значително ефективността на топло- и електропроизводството. Така с по-малко суровина ще се произвежда същото като в момента количество топлоенергия и ще се подобрят изхвърляните вредни емисии от инсталацията.

Модернизацията на този блок от ТЕЦ "София-Изток" ще е поредният изпълняван от "Сименс", по чийто проект и решения е изградена единствената към момента голяма когенерационна централа за топлофикационни нужди на "ЕВН България Топлофикация" в Пловдив. Тя заработи в края на 2011 г., и е една от най-модерните когенерационни централи на Балканите.

Компанията посочва, че в началото на 2016 г. при оборудване на свръхмодерна електроцентрала в Дюселдорф е поставила нов световен рекорд за нетна ефективност от около 61.5%, с което е подобрила собственото си постижение от 60.75 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама