Съд даде 10 месеца затвор за кражба на ракия

19:12, 11 окт 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наказа с 10 месеца затвор при строг режим 40-годишен мъж за кражба от избени помещения. Престъплението е извършено на 28 февруари миналата година в жилищен блок в централната част на Варна.

Ж. Георгиев беше признат за виновен, че при продължавано престъпление и в условия на опасен рецидив, се вмъкнал в кооперацията през отворената врата, която забелязал, вървейки по улицата. С носените под дрехите си технически средства – раздвижен ключ и отвертка, той счупил патроните на две последователно монтирани метални врати пред коридора с избени помещения и разбил катинарите на две изби. От първото мазе взел 5 литра ракия и ролка с медна тел, а от следващото – още 30 литра домашна ракия и марков верижен трион. Откраднатото подсъдимият поставил в предварително приготвен от него голям сак и чували, след което  напуснал блока.

40-годишният Георгиев е осъждан и е търпял ефективно наказание в затвор. Той бе осъден да заплати на двамата граждански ищци обезщетения за претърпените имуществени вреди, заедно с лихвите от датата на деянието. В тежест на подсъдимия са държавните такси и  направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама