Евакуираха деца от наводнения им дом в Одърци, река Батовска прелива

22:36, 11 окт 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца са били евакуирани от дома им в с. Одърци. Наложило се е пожарникарите да разбият вратата, за да ги изведат от наводнената им къща, където те са били оставени от родителите си, които отишли до магазин . Малко след това и родителите дошли на място, съобщи кметът на Община Добричка Тошко Петков

"Ситуацията в област Добрич беше доста сложна. Проблемът дойде, след като към село Одърци започнаха да текат  силни реки, коментира за Topnovini.bg директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Дарин Димитров. Им хора, които са изведени от домевете си в случаите, когато е преценено, че има опасност да попаднат под вода. Други са били предупредени да се изтеглят на горните етажи на къщите си. В селото дъждът е спрял, в резултат на което водата е започнала да се отича. Над 30 къщи са наводнени. Тъй като водата все още не се е отекла,тази нощ ще се отводнява само там, където се счете, че е ефективно. Това ще се прави в десетината къщи с мази на плоча. Останалите ще се отводняват утре, след като водата се отече.

Проблемът е, че водата се насочва към село Батово и се влива в река Батовска, която е излязла от коритото си.

Тъй като водата в центъра на селото е била около метър и е стигала до електромерит, съвместно с директора на "Енерго Про" е решено да се спре токът в селата Батово и Одъърци. "Екипи на "Енерго Про" със служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" обикалят селото, за да се изолират опасните участъците, където се налага електричеството да остане спряно, обясни Димитров. Той посочи, че в. Батово няма залети от водата къщи, а само дворове. В момента водата е спряла да се покачва. Евакуиран е един човек от селото, който е попаднал в капана на водата в колата си, залята от метър вода.

"Водата вече не се покачва. Очакваме да се отича към резервата Балтата", каза Димитров.

Екипи на Пътно поддържане следят да не бъде залят международният път Варна - Албена - Балчик. Има екипи на пожарната, които следят и ситуацията на територията на курорта Албена. Дори и да се стигне до заливане на хотелите на първа линия на плажа, ще се наложи само отводняване, тъй като те са затворени и няма туристи, обясни Димитров.

Той припомни, че движението на автомобили в района е спряно и те се отклоняват още от с. Славеево, както и в обратна посока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама