Ремонтират пътища и водопроводи в община Созопол за над 15 млн. лв.

07:33, 12 окт 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Созопол подаде три проектни предложения по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г. Проектните предложения предвиждат рехабилитация на общински път, улици в няколко населени места и водопроводи в селата Росен и Крушевец. Стойността и на трите проекта е 15 161 462 лв.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на водопроводна система и съоръжения в с. Росен и с. Крушевец, община Созопол” е на обща стойност 5 970 948 лв. Подновяването на водопроводната мрежа ще подобри качеството на питейната вода в тези населени места.

Второто проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища, община Созопол” е на обща стойност 6 924 804 лв. и включва следните обекти - реконструкция и рехабилитация на пътя с. Атия – с. Росен и реконструкция и рехабилитация на пътя с. Росен – с. Равна гора.

Пътят свързва Атия, Росен и Равна гора с второкласния републикански път II-99. Общинският път има главно местно значение и се използва целогодишно от жителите на общината, като освен това осигурява пряка транспортна връзка на отделни населени места от нейната вътрешност с гр. Созопол и околните крайморски курорти в района.

Състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо. Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилката и дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивни валежи водата се стича по настилката. Цялостната рехабилитация на общинския път ще даде възможност в дългосрочен план да не се налагат частични ремонти, а освободеният по този начин финансов ресурс да бъде насочен към други належащи ремонти на общинска инфраструктура.

Третото проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в община Созопол” е на стойност 2 265 710 лв. Проектът предвижда да бъдат цялостно асфалтирани основни улици в селата Равадиново, Росен, Равна гора и Зидарово.

Към настоящия момент се очаква да бъдат получени единствено положителни резултати  - покана за подписване на Договори за безвъзмездно предоставяне на финансова помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама