Зам.-областният управител на Разград се включи в Националната седмица на четенето

07:34, 12 окт 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам. -областният управител на Разград Виолета Тодорова се включи в инициативата на Министерство на образованието и науката - „Национална седмица на четенето”, която се провежда за втора поредна година, съобщиха от областната управа.

На учениците от ОУ „Христо Ботев” в Исперих, Тодорова прочете класическата басня на Жан дьо Лафонтен „Заекът и Костенурката”, която е поучителна, както за децата, така и за много възрастни.

Децата слушаха с интерес и с много емоции и вълнение споделиха своите мисли за доброто и лошото в живота. Остана прекрасното усещане, че са докоснати от магията на писаното слово и са осмислили неговата ценност.

Зам. -областният управител призова децата да бързат бавно и никога да не се отказват, защото само така ще постигнат целите си.

”Вярвайте в себе си и възможностите си. Никога не се отказвайте от предизвикателствата, които животът ви поднася. С постоянство и с труд можете да преоткриете себе си, да настигнете тези, които са пред вас и дори да станете по-добри”, каза още Виолета Тодорова.

Националната седмица на четенето се провежда от 10 до 14 октомври и е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама