Три проекта по ПРСР внесе Община Тервел

08:25, 12 окт 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Тервел внесе три проекта по първия прием на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Това е и максималният брой проекти, които една община може да депозира.

Първият от трите проекта е за основен ремонт на три участъка от общинската пътна мрежа. Единият участък е пътят Жегларци-Бенковски, който е на територията на Община Тервел. Дължината му е малко над 5 км. Втората пътна отсечка е тази, която преминава през с. Безмер и свършва в края на с. Гуслар.След като през миналия планов период Община Тервел изпълни проект по същата програма за рехабилитация на участъка Тервел – Безмер, сега закономерно следва търсенето на финансиране за следващия участък – той започва от началото на с. Безмер, продължава до края на селото по трасето на главната му улица, преминава в пътя Безмер-Гуслар и свършва в края на с.Гуслар. Този път е с дължина от почти 6 км. Третият пътен участък е този, който започва от края на Тервел (срещу бензиностанцията на „Петрол“) и продължава до разклона, който осигурява връзка с пътя Тервел - Полк. Савово. Този път има дължина 1,74  км.

Вторият проект е за основен ремонт на дванадесет улици в Община Тервел – десет са улици или участъци от улици в гр.Тервел, а останалите две улици са по една в селата Жегларци и Честименско. Общата дължина на уличната мрежа, включена в проекта е 5,26 км. За град Тервел улиците за рехабилитация са участъци от улиците "Ст. Караджа", "Цар Иван Асен ІІ", "Гео Милев", "Ив. Вазов", „Черно море", "Раковски", "Оборище", "Люлин", "Вихрен", "Климент Охридски". В селата улиците са: ул. 8-ма с. Честименско" - 399 м. и  ул. 17-та с. Жегларци" - 710 м.

Третият проект е за рехабилитация на водопроводната мрежа в три села от Общината.Ще бъдат подменени водопроводите на улици Втора и Трета в с.Зърнево ( 3.5 км.), на улици Втора и Шеста в с.Нова Камена ( малко над 1 км.) и на улица Трета в с.Безмер (820 м.).За разлика от предходния планов период, когато програмите не финансираха цялостно възстановяване на пътната настилка при подмяна на водопроводи и това затрудняваше общините, сега се допуска по-пълноценно възстановяване на уличната настилка.

Освен тези, вече внесени за оценка проекти, Община Тервел е възложила и има технически проекти за много други инвестиции.

За Община Тервел алтернатива за дребномащабните вече проектирани инвестиции е общинския бюджет и стратегията на МИГ. Големите инвестиции обаче, като двете детски градини, физкултурните салони, площадът и стадионът са начинания, които могат да се реализират само чрез проекти с външно за бюджета финансиране. Възможностите в това отношение никога не са били много, а в настоящите условия са силно ограничени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама