Българите да очакват гласуването във Великобритания да става бавно, предупреди Митов

09:33, 12 окт 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българите във Великобритания да очакват гласуването на 6 ноември да минава бавно заради необходимостта да се попълват на място имена в двата избирателни списъка - за президент и за националния референдум. За това предупреди външният министър Даниел Митов в сутрешния блок на „Нова“.

Той обясни, че въпреки желанието на живеещите сънародници на острова, няма да има повече от 35 секции, тъй като Министерството на външните работи се вмества в параметрите, дадени от Изборния кодекс и не може да разкрива повече от предвидените секции.

По неговите думи страната ни е получила отказа от Германия да бъдат разкривани секци извън посолството, консулствата и офисите на почетните консули. Митов обясни, че досега това е било по-скоро изключение и в момента не се разрешава, защото Германия не може да се ангажира с гарантиране на сигурността извън тези места и за да не създава прецедент спрямо други държави.

Министерството на външните работи е препоръчало на ЦИК да не се разкриват секции в държави като Северна Корея, Монголия и Етипопия заради липсата на българи, а в страни като Сирия и Либия, защото не може да се гарантира стабилността на гражданите, допълни Митов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама