КЗК отмени избора на изпълнител за синята зона във Варна

10:22, 12 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията обяви за невалиден избора на „Телелинк“ за изпълнител по обществената поръчка за платено паркиране във Варна. Решението е по жалба на отпадналото от класирането дружество „Тера комюникейшънс“ и е с дата 4 октомври.

Конкурсът бе обявен през септември миналата година. Прогнозната стойност на поръчката е 1,65 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнението й е 42 месеца след окончателното приключване на процедурата.

Документи за участие подадоха 6 фирми – ДЗЗД „Иновативни паркинг решения 2014“ , „Дейта системс инженеринг“ ЕООД, „Балистик сел“ ЕООД, „Войском“ АД, „Тера комюникейшънс“ АД и „Телелинк“ ЕАД. След отваряне на офертите първите две отпаднаха от наддаването.

„Тера комюникейшънс“ е отпаднала на втория етап от класирането, след като общинската комисия във Варна е решила, че техническото предложение на дружеството не отговаря на зададените условия. Според мотивите й не са били представени инструкции за потребителите за всички възможни начини на плащане за използване на уеб сайта и мобилното приложение за паркиране. КЗК обаче е констатирала, че инструкциите са представени и отстраняването на кандидата е напълно неоснователно.

Сега преписката трябва да бъде върната на възложителя – Община Варна, който да продължи процедурата по възлагане на обществената поръчка от етап повторна оценка на техническите предложения на участниците, гласи решението на Комисията за защита на конкуренцията. То може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама