Евакуираха хора заради срутен от дъжда изкоп в „Аспарухово“

11:11, 12 окт 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обитатели на къща на ул. „Яш“ в „Аспарухово“ са били евакуирани тази нощ заради предизвикано от дъжда свличане на земна маса между охранителния канал и две отводнителни шахти. Сигналът е получен в 22,45 ч. Ня мастото веднага са пристигнали екипи на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Варна. Хората са изведени превантивно, няма пострадали. Днес ще бъде направен оглед и обектът ще бъде укрепен, съобщи Купен Пашов, началник на общинския отдел „Дейности по защита на населението“.

До полунощ във Варна са паднали 29 л/кв. м, съобщиха от местния филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Аварийни екипи са реагирали на общо 18 сигнала за наводнени мазета и приземни етажи в различни части на града. Мъж е бил евакуиран от потопена кола в автоподлеза на ул. „Шипка“. Клон от дърво е паднал върху кола на ул. „Славянска“ и е потрошил задното й стъкло. Няма пострадали хора.

Сигнал за съборен мост е постъпил от село Константиново. При проверка е установено, че информацията не отговаря на истината. От дъжда водата е излязла извън коритото на дерето, около 1,30 ч. се е оттекла. Четирите моста са проверени и са проходими, увери Пашов.

Проектът за ремонт на охранителния канал в селото, включително и с рехабилитация на мостовете, е готов. Предстои да бъде разгледан на заседание на ЕСУТ и да бъде внесен в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия за осигуряване на средствата. Направено е остойностяване на всички възстановителни работи на територията на Константиново, извършени след наводнението през пролетта. Ремонтът на 26 улици и почистването на дерето струва около 2,5 млн. лв. Документите са представени в Междуведомствената комисия за финансиране. След подаден сигнал от кмета на селото Мариана Полихронова в капиталовата програма на дирекция „Образование и младежки дейности“ са заложени 40 000 лв. за ремонт на покрива и оградата на местното училище, съобщиха от Община Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама