Жители на плевенско село се оплакаха от високите подпочвени води

12:37, 12 окт 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на плевенското село Къшин поискаха спешни мерки, които да спрат честите наводнения в дворовете им и образуването на блата заради високите подпочвени води. Проблемът беше поставен на общоселско събрание, на което присъстваха кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на общинския съвет Мартин Митев. Събранието се проведе по инициатива на кмета на селото Пламен Петков. На събранието в салона на кметството присъства и общинският съветник Светослав Доков.

Проблемът с повишеното ниво на подпочвените води, което води и до сериозни проблеми в жилищни сгради, вече година и половина стои на дневен ред и чака да бъде решен, стана ясно отново на срещата. За неволите си в тази връзка споделиха и присъстващи в залата. „Водата върви през двора ми вече година. Що делегации и те се извървяха, и нищо. Сега водата се стича в дървата ми, обърнете ни внимание“, сподели 83-годишна жена от селото.

„От ноември 2015 г. в Къшин се повишава нивото на подпочвените води. Въпреки обещанията и опитите въпросът да бъде решен, ситуацията е без промяна. Идват разни хора на проверка, снимат, гледат, правят нещо без дори да се обаждат и в крайна сметка – нищо“, коментира и Пламен Петков.

Той проследи в детайли предприетите през изминалите месеци действия за разрешаване на въпроса, сигналите до общината и извършеното от общинската фирма „Паркстрой“ в Къшин. „Въпреки всички сигнали, писма и проверки – проблемът със заблатяването в Къшин остава. На места водата в мазите на хората достига до 50 см, а идва зима. Миналата зима нивото на подпочвените води в някои къщи достигна до 1,20 см“, обобщи кметът на Къшин.

В отговор на всичко казано по темата, кметът Георг Спартански заяви, че е разпоредил на съответните ресорни отдели в Община Плевен да предприемат всички нужни действия за решаване на въпроса с подпочвените води в Къшин.

Другият сериозен въпрос, поставен от хората в Къшин е стопанисването на местния Клуб на пенсионера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама