Трима се кандидатираха за кмет на Друмево

14:07, 12 окт 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима са регистрираните кандидати за участие в частичните кметски избори в село Друмево на 6 ноември.

Осман Ехлиман Осман е издигнат от ПП ГЕРБ. Кандидатът на БСП е Адриан Георгиев Атанасов. ДПС издигат кандидатурата на Нуран Мехмед Муса.

Решенията за регистрацията на кандидатите са публикувани на сайта на Общинската избирателна комисия в интернет.

Заявка за участие в изборите е направена и от Реформаторския блок, но до изтичане на крайния срок за регистрация на кандидати те не са внесли номинация.

Хората от Друмево ще гласуват за кмет в една секция. Ибирателната комисия е от девет души и се председателства от Мариян Харизанов от ГЕРБ, заместник е Румен Маринов от БСП, а секретар е Незиха Юмер от ДПС.

До момента не са изготвени избирателните списъци. По официални данни в Друмево живеят 1066 души. В избирателните списъци за местните избори през 2015 година бяха включени 797 лица.

Любопитно е да се отбележи, че миналата година Осман Ехлиман Осман и Адриан Георгиев Атанасов участваха в надпреварата за кметския стол. Тогава обаче Ренгинар Потур постигна резултат от 71.54% и спечели вота. По лични причина това лято Потур подаде оставка. Това наложи провеждането на частични кметски избори в Друмево на 6 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама