Задържаха шофьора, убил в катастрофа футболиста Ники Терзиев

14:48, 12 окт 16 25 779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа водача, предизвикал катастрофата на 28 август на автомагистрала „Хемус, в която загина 23-годишният футболист Николай Терзиев. Той е привлечен към наказателна отговорност след събиране на достатъчно доказателства, изясняващи фактите около инцидента, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 28-годишния Бейтула Исмаилов е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343 ал.1 б. „в“ от Наказателния кодекс. Вменени са му нарушения на редица текстове от Закона за движение по пътищата, свързани с избора на скорост и маневриране на пътното платно. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор в рамките на днешния ден за довеждането му пред Окръжния съд, в който е внесено искане за определяне на постояненния му арест.

Действията на държавното обвинение идват след среща на майката на Терзиев с премиера Бойко Борисов, в която той е обещал затягане на мерките при смърт на пътя. Присъствалият на срещата преди седмица главен прокурор Сотир Цацаров пък е разпоредил проверка на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, след като разбрал, че виновният шофьор, помел служебната кола на футболиста, който работел като доставчик на пици, все още е на свобода.

Повод за срещата стана отворено писмо във Фейсбук от сестрата на Николай Терзиев – Боряна, която сподели снимка на плажа на малкия Ники с Бойко Борисов от времето, когато премиерът бе главен секретар на МВР. Двамата се запознали случайно и Борисов посъветвал момчето да не става футболист, а каратист. „Ники беше убит преди месец, като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол", написа Боряна в писмото, което за часове бе споделено от десетки хиляди хора в социалната мрежа. По нейна информация виновният водач е вече осъждан за причинена смърт на пешеходка, но след изтичане на срока на условното му наказание шофьорските му права са възстановени.

Никола Терзиев е бил нападател в отбора на Суворово, който се състезава във "В" група. Играел е и плажен футбол за "МСК Спартак Варна". С тях станал шампион на България в деня, преди да загине. Помагал и в семейната ферма за крави, която е основният доход на семейството му. След като загина, варненци излязоха на няколко протеста с искания за строги мерки за войната по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама