Три месеца условно за бившия зам.-кмет на Карнобат, шофирал пиян

15:11, 12 окт 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол. Това съобщиха от Бургаския апелативен съд.

Днес Районният съд в Карнобат одобри споразумението на Жельо Георгиев с прокуратурата. Мъжът се признава за виновен за това, че на 30 юли тази година, около 17.50 часа в Карнобат по улица „Ивайло“ по посока от ул. „Асен Златаров“ към бул. „Девети септември“ е управлявал лек автомобил „Опел Астра“ в пияно състояние. В кръвта му е установена концентрация на алкохол 1,24 промила.

Престъплението е по чл. 343 б, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от три години. Георгиев ще трябва да плати и глоба в размер на 100 лева. Бившият общинар е лишен от право да управлява МПС за срок от четири месеца.

Имуществените вреди от престъплението не са настъпили. Определението на Районен съд- Карнобат е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама