Обсъждат възможностите за развитие на туризма в Сливенска област

15:55, 12 окт 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена дискусия на тема „Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона” ще се състои на 14 октомври, петък, от 14 часа в зала 105 в Община Сливен.

Събитието се организира в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2016”. Целта му е популяризиране на културно-историческото наследство в България, развитие на културно-историческия туризъм, подпомагане на музейното дело и манастирите в България.

Акцент във форума ще е превръщането на сградата на първата текстилна фабрика в България – фабриката на Добри Желязков, в исторически музей с акцент на експозициите върху Възраждането и историята на хайдушкото движение в България, превръщането на сградата на Сливенските минерални бани в туристическа атракция, развитието на маршрутите, свързани с крепост Туида, изграждането на нов туристически маршрут между Сливен, Котел и Жеравна за популяризиране на старите български занаяти.

Специално внимание по време на дискусията ще бъде отделено на  развитието на професионалното образование в Сливен и особено възможността за подготовка на кадри, свързани с туризма.

Участие в дискусията са потвърдили Десислава Танева, министър на земеделието и храните, доц. д-р Бони Петрунова, заместник-министър на културата,  Диян Стаматов, заместник-министър на образованието, който ще отговаря на въпроси, свързани специално с възможностите за развитие на професионалното образование в Сливен. Поканени са областният управител на област Сливен Татяна Петкова, кметовете на Котел – Коста Каранашев  и на  Жеравна – Галя Недева, народни представители, представители на туристическата индустрия, бизнес организации, историци, археолози, директори на музеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама