Ефективни присъди получиха баща и син за причиняване на смърт на пътя

15:57, 12 окт 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Разград съд постанови днес ефективни присъди на баща и син от Белослав, причинили смърт на пътя. Двамата бяха осъдени на по три години и четири месеца затвор. Те ще трябва да изтърпят наказанията си в затворническо общежитие от открит тип.

 Първоначалните присъди от по 5 години затвор бяха намалени с една трета, тъй подсъдимите направиха самопризнания и изразиха съжаление за случилото се. Двамата бяха лишени и от правото да управляват моторно превозно средство в продължение на пет години.

20-годишният Веселин Веселинов бе признат за виновен в това, че на 31 юли м.г., на пътя Русе- Разград, при управление на товарен автомобил с ремарке, без да има правоспособност и с превишена скорост влязъл в лентата за насрещно движение. Така по непредпазливост той е причинил смъртта на двама души - седемгодишната Мартина Михайлова и на баща й Борислав Лазаров.

Стилян Василев бе признат за виновен в това, че като собственик на транспортната фирма е нарушил изискването за минимална възраст на водача и правоспособност за съответната категория автомобил.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама