„КАУЗА ПЛОВДИВ“ с четири общински съветника, намалят от ПФ

16:15, 12 окт 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният административен съд потвърди становището на Пловдивския административен съд взето през ноември 2015 г. и разпредели още един мандат в Общинския съвет за „КАУЗА ПЛОВДИВ“. Така  съветнциите стават 4 – ма. На мястото на Иван Димов от Патриотичния фронт влиза арх. Цветелин Цоневски.

Припомняме, че Административния съд в Пловдив обяви за недействителен избора за последния разпределен мандат по остатък за общински съветници на Община Пловдив, обявен с решениена Общинската избирателна комисия. Това се случи, след като от „КАУЗА ПЛОВДИВ“  подадоха жалба за частична отмяна на изборните резултати и преразпределянето на мандата. Така, в резултат на неправилно отчетения брой недействителни бюлетини, коалицията получи само 3 мандата в местния парламент, като само 85 гласа не достигаха за 4-ти. След повторно преброяване на обявените за недействителни бюлетини бе установено, че в тях има още 124 действителни гласа за ‚КАУЗА ПЛОВДИВ“.

"Пловдивският общински съвет има нужда от присъствието на архитект, защото сега нито един от  51 съветника, не е, а често биват разглежда важни градоустройствени проблеми“, коментира председателят на партията и зам.- кмет в Община Пловдив Георги Титюков и допълни: „Нашите избиратели, хората, които ни имат доверие, заслужават да знаят, че техният глас не е отишъл напразно.“

Общинският съветник  Константин Георгиев бе кратък в коментара си след решението: „Връща се вярата ми в българския съд!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама