Дадоха ход на делото срещу забраната за движение на каруци в Сливен

16:22, 12 окт 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Сливен даде ход на делото по протест на Окръжната прокуратура срещу забраната за движение на каруци на територията на града. Съдебният състав с председател съдия Слав Бакалов се запозна с мнението на страните по казуса. Прокурор Милена Радева настоя съдът да отмени текстовете в наредбата регламентиращи забраната като противоконституционни и противозаконни, което противоречи на член от Конституцията, регламентиращ правото на свободно придвижване, както и на Закона за движение по пътищата. 

Представителят на Окръжна прокуратура Христо Куков, заяви, че тестовете в наредбата могат да бъдат определени като дискриминационни поради липса на изключения - като собственици на каруци, които имат дворни места в града, за движението на каруци в индустриалните зони и в близост до земеделски земи.

Представителят на Община Сливен Александрина Кънева настоя съдът да отхвърли протеста и да потвърди наредбата. Съдия Бакалов даде на Община Сливен 7-дневен срок, за  да представи писмена защита на оспорваните текстове. 

Съдът ще се произнесе в 30-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама