Задържаха превозвач на мигранти в Стара Загора

16:33, 12 окт 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 29-годишен мъж за подпомагане на чужди граждани да пребивават незаконно в страната, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

Митко Л. от  София е обвинен затова,  че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и по отношение на лице, ненавършило 16-годишна възраст, както и на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал.2 от Наказателния кодекс.  Предвиденото наказание по повдигнатото обвинение е от 1 до 10 години лишаване от свобода, глоба от 10 000 лева до 30 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

На 11 октомври 2016 година на автомагистрала „Тракия“, на 205-я километър в землището на  Стара Загора, в посока към София,  се движел таксиметров автомобил „Дачия Логан“ със софийска регистрация, управляван от Митко Л.. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране и бил задържан от патрулиращите служители на МВР.

При последвалия оглед е установено, че в таксиметровия автомобил пътували 12 лица от афганистански и пакистански произход,  между които дете, ненавършило 16-годишна възраст. Те влезли  в България без документи за самоличност. 

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване на лекия автомобил и др. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Митко Л. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама