Шофьорът, убил Николай Терзиев, остава в ареста

16:44, 12 окт 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28-годишния Бейтула Исмаил. На 28 август тази година той причини катастрофата на автомагистрала „Хемус“, в която загина 23-годишният футболист Николай Терзиев.

Исмаил шофирал „Фолксваген Голф“ с несъобразена скорост, който преди входа за Варна връхлетял върху служебния „Шевролет“, управляван от Терзиев, и причинил смъртта му. Обвиняемият не отрича, че е причинил инцидента, това сочат и свидетелските показания, и медицинската и автотехническата експертиза. За престъплението, в което е обвинен, Наказателният кодекс предвижда от 2 до 6 години затвор, уточниха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Исмаил вече е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на автомобил. Въпреки че е реабилитиран по право за предходното си осъждане, той многократно е санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата за управление с несъобразена скорост и със скорост над разрешената.

Съдът не намира, че съществува опасност той да се укрие, но е реална опасността да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Деянието, за което е обвинен сега, е извършено само две години след реабилитацията му за предходното осъждане. Съдът счита, че нито съдебният акт, нито налаганите след него административни наказания са постигнали целения ефект – превъзпитание на лицето и съобразяване на бъдещото му поведение със законите. Срокът за обжалване или протест на мярката за неотклонение е 3-дневен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама