Плевенчанин, укрил данъци за над 177 хил.лв., обжалва присъдата си

16:45, 12 окт 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 17 октомври 2016 г. Апелативният съд във Велико Търново ще разгледа въззивно наказателно дело от общ характер на плевенчанина Нанко И. И. (37г), информира пресцентърът на Апелативния съд. Със своя присъда от 04.07.2016 г.  Плевенският окръжен съд го е признал  за виновен  в това, че в периода от 11.05.2012 г. до 12.07.2012 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на собственик и управляващ „Топлина НИ”-ООД гр. Плевен,  избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери – 177 512 лв.

Подсъдимият извършвал укриването на данъци опосредствано чрез счетоводителя – Маргарита М. В., едноличен собственик и управител на счетоводна къща „Виктория М” ЕООД. В хода на престъплението той потвърдил неистина в справки-декларации по чл. 125 ал. 1 от ЗДДС, подадени в ТД НАП – Велико Търново – офис Плевен, като включил в данъчната основа на доставките с право на пълен данъчен кредит стойностите на фиктивни покупки. 

За целта той използвал документи с невярно съдържание при представяне на информация пред органите по приходите .

За извършеното престъпление първоинстанционният съд е осъдил Нанко И. И. на 3 години лишаване от свобода, като впоследствие изпълнението на наложеното наказание е отложено с изпитателен срок от пет години.

Със същата присъда подсъдимият е осъден и да заплати в полза на държавата, представлявана от Министерството на финансите, сумата от 177 512 лева, представляваща претърпените в резултат на престъплението вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 11.05.2012 г. Делото в Апелативен съд Велико Търново е образувано по въззивна жалба от подсъдимия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама