Състезатели от Турция участваха в Международен турнир по шах в Баните

17:12, 12 окт 16 / Спорт 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезатели от Турция участваха в Международен турнир по шахмат, който се проведе в залата на училището в Националния курорт Минерални бани. Sina Ozgur и баща й Algan Ozgur се включиха в двудневната надпревара, задено със състезатели от цяла България.

Кирил Бодев от „Марица Изток”, Раднево спечели класическия шахмат. При състезателите с ЕLO до 1900 на  FIDE победи Любомир Иванов от ШК „Димитровград”, а в клас до 1650 точки рейтинг първи се класира Стоян Стругов от „Никополис”, Гърмен.

При дамите първа се класира Емилия Златанова от Перник. Детския турнир спечели Атанас Пулев от Пловдив, а при ветераните за първото място се пребори Румен Костадинов от Стара Загора. След състезанието се проведе и турнир за най-малките шахматисти от веригата „Цар лъв”.

Организаторът на турнира Владимир Вълков благодари на кмета Мюмюн Искендер и община Минерални бани за подкрепата при провеждането на състезанието и добрата организация.

Националният курорт от област Хасково ще бъде домакин до края на годината на още един шахматен форум през месец декември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама