Атлетът Момчил Караилиев отново е на щат към Българската армия

17:35, 12 окт 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрият състезател на страната в тройния скок за 2016 година Момчил Караилиев отново получи щат и вече е на работа в Центъра за елитен спорт на Българската армия. В края на месец юни договорът на сливналията с министерството на отбраната изтече. Караилиев обяви в социалната мрежа, че е безработен, като дори потърси работа чрез интернет. Три месеца по-късно, след като оправда доверие през летния сезон и показа, че е най-добрия в сектора на троен скок, Момчил отново е в редовете на българската армия.

На официална церемония, той, заедно с още седем заслужили спортисти бяха назначени на работа. В армията са и борците Георги Вангелов, Джанан Манолова и Мирослав Киров, биатлонистът Владимир Илиев, боксьорите Даниел Асенов и Станимира Петрова и легендарният гимнастик Йордан Йовчев.

Центърът за елитен спорт цели да подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри (медалисти и финалисти), както и млади и талантливи спортисти, които наред с военната си подготовка, да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност за постигането на високи спортни резултати. В него се назначават спортисти – военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове и/или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама