Светла Иванова остава директор на СУ "Л. Каравелов", ще прави подбор сред учителите

18:02, 12 окт 16 25 931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светла Иванова остава директор на средното училище "Любен Каравелов" в Добрич, съобщи за Topnovini.bg началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Това е решила назначената от него комисия, която трябваше да извърши подбор между Иванова и Атанас Недялков.

Припомняме, че от края на миналата седмица училището има двама назначени директори. Единият е спечелилата конкурса за мястото Светла Иванова, която встъпи в длъжност в началото на август. 

Другият е бившият директор на СУ "Дора Габе" Атанас Недялков. Макар той да участва и да не спечели въпросния конкурс, трябваше да бъде назначен като директор след заповедта на просветния министър за сливане на СУ "Дора Габе" и СУ "Любен Каравелов".

Така училището се оказа в абсурдната ситуация да има двама директори.

След решението на комисията от днес, Тошков трябва да издаде заповед за съкращаване на Недялков от поста. Очаква се това да стане в петък.

Най-вероятно, Атанас Недялков, който е бивш общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия "Образование и наука" към Общинския съвет миналия мандат, ще започне работа в друго училище в града.

Иванова обаче ще има нелеката задача да направи подбор на персонала, тъй като за 10-11 души от екипа на СУ "Дора Габе" след сливането не е осигурена работа. Ако за едно и също място има кандидат от СУ "Дора Габе" с по-добри позиции от този от СУ "Л. Каравелов", ще се налага освобождаване на учители от приемащото училище и назначаване на тези от закритото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама