Зона А-9 в „Тракия“ с изцяло обновена инфраструктура

18:05, 12 окт 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напълно преобразено е цялото пространство около блокове 8, 8 А, 9 и 10 в ЖР „Тракия“, показа на място кметът на района Костадин Димитров. „Изградихме 2000 кв. м нови тротоари от бетон, тъй като досегашният опит показа, че са двойно по-евтини, строят се бързо, по-удобни и издръжливи са, а и съответстват  на архитектурата на района“, посочи Димитров.

Новите пешеходни трасета стигат чак до входните врати на жилищните сгради, а по желание на гражданите някои водят и до съседния парк „Майка и дете“. На ул. „Съединение“ са изградени 75 паркоместа с асфалтова настилка, като не е засегнато нито едно дърво, нов паркинг има и зад блок 10. За по-голямо удобство са обособени „джобове“ за съдовете за битови отпадъци.

За да се запазят за дълго новите придобивки, в целия участък е изградена подземна кабелна мрежа с маркировка върху изходните тръби за бъдещи включвания на кабелни оператори.

Междувременно продължава работата по облагородяването на парк „Майка и дете“, където вече започна изграждането на модерна двузонова детска площадка. Нови тротоари скоро ще има пред блокове 10 и 11, пред окончателно завършване е цялостното преасфалтиране на пътното платно на ул. „Съединение“ в участъка от католическата църква до бул. „Княз Борис I“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама