Пробация за търговец, продавал стоки менте

19:00, 12 окт 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една година пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационни служители, наложи Варненският районен съд на 53-годишен търговец за престъпление против интелектуалната собственост.

На 2 декември миналата година при извършена специализирана проверка в два павилиона на Кооперативния пазар, стопанисвани от фирмата му, е установено предлагане на стоки от защитени марки без съгласието на притежателите на изключителните права. В обектите били открити фланели и тениски с означени върху тях знаци на марките „Луи Вюитон“, „Тони Хилфигер“, „Хюго Бос“, „Поло“, „Армани“ и други, предлагани за продажба в нарушение на Закона за марките и географските означения. Според назначената експертиза знаците, поставени върху дрехите, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика както объркване у потребителите, така и предпоставки за несправедливо облагодетелстване на търговеца от известността на оригиналните марки. Деянието е извършено при продължавано престъпление, като общата стойност на стоките е над 16 000 лева.

Търговецът е неосъждан досега. Той получи наказанието си след постигнато в съдебна зала споразумение. Стоките се отнемат в полза на държавата и ще бъдат предадени за унищожение. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама