Българи ще бъдат обвинени в Унгария за убийство на 71 мигранти задушили се в камион

19:01, 12 окт 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинения в убийството на няколко души и трафик на хора ще бъде препоръчано да бъдат повдигнати срещу един афганистанец и седем българи, заподозрени за смъртта на 71 мигранти миналата година от задушаване в товарен камион открит в Австрия, съобщава вестник Belfast Telegraph, цитиран от "Фокус".

Золтан Борос, директор на департамента за нелегална имиграция към Националното бюро за разследвания на Унгария, каза, че са издадени международни заповеди за задържане за трима други българи, заподозрени че са били шофьори в базираната в Унгария група за трафик на хора. Останалите осем заподозрени са в предварителния арест в Унгария. 

„Ние ще препоръчаме повдигане на обвинения в убийство срещу четирима души. Срещу останалите ще препоръчаме обвинения в трафик на хора от организирана престъпна група. Ние имаме подбудителите, имаме и извършителите“, каза той. По думите му, някои са направили пълни самопризнания, а друго отричат да са участвали. 

Мигранти от Сирия, Ирак и Афганистан са сред загиналите в задната част на камион с унгарски номера, изоставен на магистрала между Будапеща и Виена на 27 август 2015 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама