Трима ученици седнаха на кметския стол в Търговище

19:32, 12 окт 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес по повод Деня на българската община кметът д-р Дарин Димитров посрещна ученици от I ОУ „Христо Ботев”. Петокласниците, придружавани от класния си ръководител Царина Куюмджиева, посетиха неговия кабинет и показаха сериозни познания как работи местната власт.

На кметския стол пожелаха да седнат Тихомир, Денис и Ясмин, които макар и за краткото време успяха да отговорят на десетки въпроси на съучениците си. Децата се интересуваха как може да се подобри градската среда и да се създадат нови възможности за спорт. 

Кметът Тихомир категорично забрани отварянето на нов ресторант в близост до училище. А на въпроса кога ще бъде подновен парк „Борово око”, Денис отговори, че той е достатъчно приветлив и сега, за да се променя. Единствената дама, която се осмели да стане градоначалник, изказа своя призив към гражданите, които трябва да бъдат по-грижовни към кучетата и да не ги изхвърлят на улицата. 

Учениците се интересуваха още от темата за разкопките на древната крепост Мисионис, както и възможностите за създаването на повече възможности за спорт на открито. Конкретни техни предложения са да се изгради детски фитнес и басейн.

Д-р Димитров подробно ги запозна с актуалните проекти, по които работи Община Търговище и внимателно изслуша техните предложения.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама