Постоянен арест за турския гражданин, спипан с 30 кила хероин на Малко Търново

20:14, 12 окт 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо турския гражданин Метин Херсек, обвиняем за пренос през границата на страната на наркотично вещество.

Херсек е обвиняем за това, че на 10 октомври тази година пренесъл с лек автомобил през ГКПП „Малко Търново“ от Турция в България 56 пакета с хероин. Общото бруто тегло на наркотика е 29 785 грама. Освен това той носил и 37 500 евро, без да ги декларира. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Това престъпление се отличава с висока степен на обществена опасност и законът предвижда за него наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години и от 200 000 до 300 000 лева глоба, т.е. касае се за тежко умишлено престъпление.

Според бургаските съдии към настоящия момент са налице достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Херсек е автор на престъплението, в което е обвинен. Съдът отчете, че досъдебното производство е в началото си и тепърва предстоят множество процесуално-следствени действия. На следващо място магистратите отчетоха, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в Бургас в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама