Община и полиция анализират местата с най-много катастрофи в Бургас, за да ги обезопасят

21:19, 12 окт 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас и местната полиция анализират местата, където стават най-много катастрофи в града, с цел да ги обезопасят.

От началото на месеца по разпореждане на кмета Димитър Николов е сформирана и работи съвместна група, в която участват експерти от общинския отдел "Организация и безопасност на движението" и сектор "Пътна полиция". Тяхната задача е да проследят статистиката, да изследват местата, където най-често се случват инциденти на пътя, да изготвят анализ на причините.

Финалният щрих в тяхната работа ще бъде да предложат мерки за допълнително обезопасяване на тези потенциално опасни точки върху картата на града, за което да бъде предвидено необходимото финансиране в бюджета за 2017 г.

Работната група ще даде професионалното си мнение дали и къде има нужда от поставяне на нови пътни знаци, повече осветление, парапети, елементи за ограничаване на скоростта.

От Общината призовават жителите и гостите на Бургас за внимание и отговорност, за да стигаме винаги живи и здрави там, закъдето сме тръгнали. Най-важното, за да няма пострадали хора и жертви на пътя, е да се пазим взаимно.

Отправят се и полезни съвети за пешеходците – да се оглеждат добре, дори когато стъпят на пешеходна пътека. Вторият съвет е към родителите - когато купуват връхни дрехи на децата си, да гледат по тях да има някакъв светлоотразителен елемент.

Припомняме, че вчера в Бургас станаха два инцидента с блъснати пешеходци на „зебри“. Единият от тях е на кръстовището на улиците „Христо Ботев“ и „Княз Борис І“, при който пострадаха 44-годишна жена и 8-годишно момиченце. Другият инцидент стана на улица „Захари Стоянов“ в района на пешеходната пътека до магазин „Кауфланд“ в комплекс „Меден рудник“, при който пострада 28-годишна бургазлийка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама