Държавата прехвърли на Община Каварна пътя до плажа

08:14, 13 окт 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на Министерски съвет Община Каварна получава път с дължина 4,882 км. Това е участък от път – публична държавна собственост, който бе обявен от правителството за публична общинска собственост. Отсечката е от Генерал Тошево през Преселенци, Василево, Каварна до пристанище Каварна. Тя свързва международния път Дуранкулак – Варна с крайбрежната зона на Каварна. Трасето на новия общински път започва при кръговото кръстовище на обходния път на града, продължава по трасето на бившия републикански път през Каварна и достига до „Крайбрежната зона“ на града.

Предложението за прехвърлянето на плажа е направено от Общинския съвет, като идеята е да се търси финансиране по европроекти за ремонт на пътя, който не е в добро състояние, обясни кметът Нина Ставрева

Това ще спомогне за ускоряване на развитието на пътната инфраструктура, което има особено важна роля за създаването на условия за икономически растеж и заетост на населението.

С направените изменения дължината на републиканските пътища намалява с 4,882 км и става общо 19 862,2 км, а на общинските пътища на територията на община Каварна се увеличава на 74,185 км. Общо дължината на общинските пътища в България става 19 495,812 км.

Поради съкращаване на трасето на републиканския път е извършена промяна на наименованието му. Приета е и промяна в наименованието на няколко общински пътя на територията на общините Каварна, Балчик и Генерал Тошево, наложила се от промененото име на републиканския път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама