С протест Добрич ще заяви „Стоп” на споразумението между ЕС и Канада СЕТА

08:20, 13 окт 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест срещу е търговското споразумение СЕТА между Европейския съюз и Канада ще се проведе в събота, съобщи Синтия Недялкова от „Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване”.

Гражданите ще заявят недоволството си на 15 октомври, събота, от 11 часа пред църквата „Свети Георги”.

„Приканвам всички мислещи и милеещи за семействата и децата си наши съграждани, да се отзоват на нашата покана за митинг – протест, където ще прочетем и подпишем декларация до министър – председателя на България, с която категорично ще заявим несъгласието си с поредният натиск върху народа ни”, заяви в писмо до медиите Недялкова.

Тя посочва, че,  благодарение на общите усилия, ТТИП няма шанс  да бъде подписано в мандата на Барак Обама.

„Но, друг коварен замисъл тегне над съдбите ни! 

Това е търговското споразумение СЕТА, което е аналог на ТТИП,  но касае взаимоотношенията Европейски Съюз  - Канада! За съжаление то носи всички негативни последици за народите на Е.С., като ТТИП, с които горещо вярвам, са запознати вече българите.  

Освен това, тук договореностите са в много напреднала фаза и са почти пред финал. Предстои на 18 октомври тази година Съветът на министрите  да гласува „за” или „против” споразумението СЕТА! Последна стъпка след това е ратифицирането от Европейските парламенти.  „Гласуването на 18 октомври ще даде сериозна индикация какво ще се случи след това на ратификациите”, посочва още Синтия Недялкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама