Авто-мото шествие под надслов "България - Дом на българите" в Русе

09:14, 13 окт 16 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждански протест авто-мото шествие под надслов "България - Дом на българите" ще се проведе в Русе днес. Организатор е Бойко Никифоров от "Бъдеще за Русе".

Сборният пункт е пред бившата "Мототехника" на бул. "Липник" до 17:30 ч. В 18 ч. шествието стартира и трябва да премине последователно по улиците на няколко квартала, сред които "Здравец - Изток", "Здравец", "Дружба", "Възраждане" и да завърши в района на Речна гара, уточнява организаторът.

"Протестираме срещу политиката на управляващите, които превърнаха България в Мащеха за Българите и Майка за чужденците. Протестираме срещу дискриминацията на Българите за сметка на чужденците, узаконена с Наредба на Министерски съвет, съгласно която кметовете на населените места осигуряват с финансови и материални средства, събрани от българите, всички битови нужди на "интегриращите се" чужденци, незаконно нахлули в България!", пише Никифоров.

Припомняме, че в Русе вече се проведоха няколко протеста против емигрантски лагер в града или региона. По време на последния стана ясно, че от Министерски съвет са уверили, че към момента няма взето решение за изграждане на лагери за емигранти и няма оглеждани такива постройки за целта на територията на област Русе.

Дебати и тогава предизвика и утвърдена през лятото Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, която е основна тема на днешния протест.

Според нея чужденците у нас, получили бежански статут и право на международна закрила, ще имат възможност да заживеят в български общини. Бежанците ще получат от дадената община жилище, детска градина и училище за децата, здравно осигуряване, обучение по български език, професионално ориентиране и обучение, както и включване в програми за заетост. Предвидена е и финансова помощ, която да покрива част от разходите за живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама