Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС заради европрокурорите

10:56, 13 окт 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Върховният касационен съд Лозан Панов поиска оставката на представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов. Поводът е, че Узунов сам е определил кои членове на съвета да се срещнат с европрокурорите у нас, подготвящи анализ за дейността на българската прокуратур, съобщи бТВ.

По време на заседанието на ВСС Панов напомни, че проверката включва и бездействието на държавното ни обвинение. По неговите думи то проличало от факта, че прокуратурата не се е самосезирала и не е проверила фактите, изложени от бившия банкер Цветан Василев в последното му интервю за това кой и как е довел до фалита на Корпоративна търговска банка.

Той напомни, че досега няма движение и по скандала „Яневагейт”. Панов подчерта, че продължават да излизат записи на разговори, в които се смята, че се обсъждат скандални обвързаности между изпълнителната и съдебната власти и конкретни бизнес кръгове. В същото време се очаква отговор защо бившия шеф на Софисйкия градски съд Владимира Янева е разписвала разрешения за използване на специални разузнавателни средства извън законовия срок.

„Няма да ви отговоря по никакъв начин“, каза ДИмитър Узунов относно поисканата му оставка и отказа да напусне поста. След гласуване на членовете на ВСС въпросът за оставката му беше отложен за следващия четвъртък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама