Обстреляха с миномет района на руското посолство в Дамаск

12:22, 13 окт 16 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районът, в който е разположено посолството на Русия в Дамаск, бе обстрелван вчера с миномети "в течение почти на два часа", но не е пострадал никой от персонала на мисията. Това съобщи днес външното министерство в Москва, предаде ТАСС. Обстрелът бе воден около пладне местно време от квартала Джобар, който е под контрола на екстремистите. Една мина избухна точно край пост от външната охрана на мисията, друга - близо до входа за консулския отдел, още две експлодираха на стотина метра от оградата на посолството. Мина падна и върху покрива на близко училище, но тя не се взриви, информира министерството. Не е пострадал никой от персонала на руското посолство. Материалните щети се уточняват в момента, добавя ведомството.

"Решително осъждаме терористичната атака на руската дипломатическа мисия. Разчитаме на публичната оценка на всички, които отричат тероризма и разделят принципа на неприкосновеност на дипломатическите мисии. Потвърждаваме, че последователната линия на Русия за безкомпромисна борба с терористите в Сирия ще бъде продължена", подчертаха дипломати.

Това не е първата атака срещу руското посолство в Сирия. Подобен случай имаше на 3 октомври, когато по сданието на мисията бяха пуснати три снаряда, един от които се взриви недалеч от жилищния комплекс на дипломатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама