1210 проверки за седмица са извършили горските стражари към СИДП

12:36, 13 окт 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1210 проверки са извършили в рамките на изминалата седмица служителите на Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 187 обекта за добив на дървесина и 256 превозни средства. Обект на контрол са били също  608 ловци и 152 физически лица.

Съставени са общо 8 акта за административни нарушения и 10 констативни протокола по Закона за горите. Всички случаи са предадени на съответните органи в Регионалните дирекции по горите.

3.5 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от служителите на Държавно горско стопанство „Добрич”. За установените нарушения са съставени четири акта и един констативен протокол. 

Лек автомобил и моторен трион са задържани пък при проверки на територията на ДГС „Суворово”. През изминалата седмица служители на стопанстовото са съставили четири акта и два констативни протокола.

Засилени са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, отчитат от териториалните поделения на СИДП, които са в границите на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама