Нова фирма ще събира сметта в Стара Загора

13:53, 13 окт 16 25 1996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Стара Загора сключи договор с ДЗЗД „Грийн партнърс – БКС“, с предмет на дейност: „Събиране и транспортиране на неопасни отпадъци от населените места на община Стара Загора до Регионален център за управление на отпадъците с.Ракитница, до депо “Мандра баир” или други съоръжения за третиране на  отпадъци на територията на община Стара Загора“, съобщиха от Общината. Договорът включва още зимно и лятно почистване и поддържане на територии за обществено ползване, както и разделно събиране и транспортиране на биоразградими отпадъци от зелени площи, паркове, градини и домакинства, до компостираща инсталация на територията на общината.

Десет нови специализирани автомобила ще обслужват съдовете за битови отпадъци в Стара Загора. Те отговарят на високите екологични стандарти ЕВРО 5. По изискване на Община Стара Загора са снабдени и с GPS-устройства за по-надлежно проследяване и осъществяване на непрекъснат контрол върху дейността им.

В града поетапно се разполагат 2 100 нови контейнера тип „Бобър“, 150 контейнера с вместимост 4 и 6 куб.метра. В употреба за събиране на битови отпадъци са и 250 кофи тип „Мева“ (110 л), 155 пластмасови кофи (240 л), 1 250 улични кошчета и 200 съда за пепел.

За селата на община Стара Загора са предвидени 1 850 контейнера тип „Бобър“ (1100 л), 120 контейнера тип 4 и 6 куб.м, 2 900 кофи тип „Мева“ (110 л) и  70 улични кошчета.

За предстоящия есенно-зимен сезон ДЗЗД „Грийн партнърс – БКС“ съхраняват на склад над 1100 куб.м препарати, щадящи околната среда, за обработване на пътните настилки против замръзване. Предстои техниката и оборудването за зимното поддържане на общинската пътна мрежа да бъдат инспектирани от създадена със заповед на кмета комисия.

 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ангелова 15:12, 17 фев 23

Имаме запитване как и какво ни е необходимо ,за да си заявим бобър и каква е цената?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама