Девет сдружения се включват в първия регионален ловен събор Добрич 2016

14:03, 13 окт 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи Регионален ловен събор Добрич 2016 ще се проведе на 15 октомври в местността Кобаклъка край Добрич, съобщи на пресконференция председателят на Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Добрич“ Илия Михайлов. В него ще участват ловни сдружения от цяла Добруджа – от областите Добрич и Силистра, както и от Вълчи дол. Ще се включат деветте ловни сдружения, които през 2013 година са подписали рамков договор за сътрудничество.

Съборът се предшества от няколко инициативи. Така на 11 септември на територията на сдружението в Балчик се проведе излет за лов на пъдпъдъци. На язовир Брестак, край Вълчи дол бе организирано състезание по риболов. В Силистренско бе организиран лов на фазани, а на стрелбищния комплекс Кобаклъка - ловни стрелби.

На събора официално ще бъдат обявени и наградени победителите във всички излети.

Очаква се в събора, който ще се проведе на стрелбищния комплекс в местността Кобаклъка, да участват около 200-250 членове на ловно-рибарските сдружения.

Ще бъдат осветени знамената на деветте сдружения. Организирани са томболи и състезания. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат от ПФА „Добруджа“ и оркестър „Добруджански авлиги“.

По време на събора ще бъде направена и първа копка на новия Ловен дом.

Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Добрич“ включва 33 дружинки, в които  членуват около 1000 ловци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама