Разпределят местата за поставяне на агитационни материали за изборите в Търговище

14:10, 13 окт 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жребий за местата за поставяне на агитационни материали ще бъде проведен утре в Търговище. Той започва от 10 часа в зала 74 на Община Търговище. 

16 са местата, за които ще бъдат разпределени сред политическите партии, коалиции и инициативни комитети, участващи в изборите за президент и вицепрезидент, информираха от пресцентъра на местната администрация. Сред тях са витрините на централната улица „Васил Левски“ до Първо ОУ „Христо Ботев“, дървените платформи на бул. „Митрополит Андрей“ до Младежкия дом, редица зелени площи в града, които са в близост до кръстовища и булеварди. Част от местата се предоставят безвъзмездно, за други ще се плаща наем от 4 лева на квадратен метър.

 От Община Търговище предупреждават, че се забранява поставянето на предизборни материали на места, извън участвалите в жребия. Почистването трябва да се извърши от самите партии, коалиции и инициативни комитети. Срокът е до 7 дни след изборния ден. Глобата при неизпълнение на задължението по Изборния кодекс е от 1 000  до 5 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама