Бракониери стреляха срещу горски край Несебър, по чудо няма жертви

14:19, 13 окт 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бракониери са стреляли срещу горски служители, когато последните са ги спипали с незаконен улов. Това съобщиха от Югоизточното държавно предприятие – Сливен.

Инцидентът е станал около 02.00 часа през изминалата нощ на територията на Държавно ловно стопанство - Несебър. Стрелбата срещу горските е започнала след ловен дом „Горска барака”, на асфалтовия път Слънчев бряг - Варна. Ловната охрана на ДЛС-Несебър е била разположена на секретни постове поради открити следи от нарушители в района.

Служителите на стопанството задържали двама ловци с лек автомобил „Ситроен” и отстреляна незаконно двегодишна дива свиня, преди да бъде натоварена. Докато подавали сигнал на телефон 112 и чакат подкрепление, бракониерите извадили огнестрелно оръжие от автомобила и стреляли по посока на служителите. При стрелбата няма пострадали. Горският екип се е въздържал от ответни действия, за да не ескалира напрежението и да не се стигне до жертви.

Бракониерите успели да избягат. Задържани са автомобилът на нарушителите, ловно оръжие - двуцевка 12 калибър с прикрепен към нея фенер, отстреляната дива свиня и боеприпаси.

„Само адекватните действия на ловната охрана са предотвратили да се стине до трагичен развой на нещата”, коментира директорът на ДЛС-Несебър инж. Димитър Мандулев. Той добави, че по случая се работи от РУП „Несебър”.

По-късно от полицията съобщиха, че са арестувани трима души от Свети Влас.

По информация на сайта БГ лов, единият е 43-годишният Киро Хрусафов, член на Ловно-рибарско дружество "Гларус" – Поморие. Другите бракониери са от сдружения в Силистра и Болярово.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Несебър, като продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама