Аферата "КТБ" влиза в съда след 4-5 месеца, Цветан Василев готов да свидетелства

14:23, 13 окт 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще влезе в Специализирания наказателен съд през месец февруари или март, обяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР. Така той обясни медийните изяви на основния обвиняем – бившият банкер Цветан Василев.

Цветан Василев, който е в Белград и се бори в съда срещу искането на прокуратурата да бъде екстрадиран у нас, заяви пред бТВ, че е готов да бъде разпитан чрез видеовръзка или пред български прокурори в сръбската столица. Той ще изложи пред държавното обвинение фактите, които вече обяви в свое интервю преди месец – че промените в собствеността на „Виваком“ и „Булгартабак“, както и фалитът на КТБ, са в резултат от политическа и криминална намеса. Тогава той намеси имената на премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

От прокуратурата вече обявиха, че няма да се занимават с казаното от банкера.

По време на днешното заседание на Висшия съдебен съвет председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов упрекна прокуратурата, че не се е самосезирала и не е проверила фактите, изложени от Василев в последното му интервю за това кой и как е довел до фалита на КТБ.

Цацаров определи настояването на Панов за проверка на твърденията на бившия банкер като „политиканстване“. Според него шефът на ВКС няма право да пита за разследванията на прокуратурата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама