Трима шофьори, нарушили правилата за движение по пътищата са осъдени в Горна Оряховица

14:59, 13 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица, 23-годишен шофьор, който карал с превишена скорост и причинил катастрофа с двама пострадали е осъден на десет месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата на първата съдебна инстанция не е обжалвана и е влязла в сила.

Антонио Р. е признат за виновен и е осъден за това, че на 03.04.2015 г. около 01.00 часа, в гр. Г. Оряховица, без да има необходимата правоспособност, при управление на лек автомобил „Ауди А3”, нарушил правилата за движение по пътищата, като превишил разрешената скорост на движение и карал със скорост 97.9 км/час, в резултат на което допуснал пътно транспортно произшествие - ударил се в бетонна ограда и причинил по непредпазливост телесни повреди на повече от едно лице - на намиращите се в лекия автомобил Радослава Б. и на Николай Г. средни телесни повреди - престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, , вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Още двама мъже, нарушили правилата за движение по пътищата са осъдени, след одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура – Г. Оряховица.

Емил К. се призна за виновен за това, че на 14.07.2016 г. в гр. Стражица, управлявал лек автомобил „БМВ 318“, след употреба на наркотичното вещество тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал.3, вр. ал. 1 от НК. Наложено му е наказание три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено за изпитателен срок от три години и е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Тотко С. също се е признал за виновен и е осъден за това, че на 16.09.2015 г. в гр. Г. Оряховица, управлявал лек автомобил „Сеат Ибиза” с концентрация на алкохол в кръвта 2,68 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Наложено му е наказание четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен за срок от три години и е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама